Baby Food - Puree Banana for 6 months and above

Buah PISANG boleh dibuat Puree. Hanya perlu di blend halus untuk Baby 6 bulan atau pun boleh di lenyekkan menggunakan sudu sahaja.
Baby suka PISANG sebab rasa dia mempunyai rasa manis yang tersendiri dan unik. especially bila mommy tambah dengan sedikit susu waktu hidangan permulaan baby nak cuba SOLID FOOD.
Sesuai untuk bagi kat baby dari umur 6 bulan ke atas.
1st kena try bagi single fruit dulu tau baru boleh mix dengan fruits lain yang dah pernah bagi baby try juga.
Jangan lupa 4 DAYS RULE tau (bagi makanan yg sama selam 4 hari utk detect any allergic reaction)
Suggestions for combination:
1) Banana + Milk 🍌🍼
2) Banana + Avocado🍌
3) Banana + Blueberry 🍌🍇
4) Banana + yogurt 🍌
5) Banana + Mango 🍌
6) Banana + peas 🍌
Alamak.. tak ada masa nak buat???
Relaxx.. Jangan risau. BABY SADOO kan ada.
Baby sadoo pakar dalam menyediakan makanan baby & toddler tanpa pengawet, perasa tambahan, dan pewarna tiruan tetapi tetap mampu menawan hati si PICKY EATER dan mudah di bawa berjalan mahupun TRAVEL 
Please don't introduce sugar to early to your baby's diet.
JOM bagi baby #makansampaisadoo
🍒🍲🍝Baby Sadoo - 0196649388🍒🍲🍝
🍒🍲🍝Baby Sadoo - 0196649388🍒🍲🍝
🍒🍲🍝Baby Sadoo - 0196649388🍒🍲🍝
JOM visit page FACEBOOK Baby Sadoo HQ dan INSTAGRAM Babysadoo

No comments:

Post a Comment